Artiskoksuppe
( 4 personer )

Ingredienser

    1 spsk.  olivenolie
    1 løg, hakket
    1 fed hvidløg, presset
    800 g artiskokhjerter på dåse, afdryppede
    6 dl varm grøntsagsbouillon
    1½ dl kaffefløde
    2 spsk.  friske timianblade
    2 soltørrede tomater, strimlede

    Fremgangsmåde:

  1. Varm olien i en stor gryde for jævn varme. Svits løg og hvidløg bløde.

  2. Med en skarp kniv hakkes artiskokhjerterne groft. Kom dem i gryden til løg og hvidløg. Hæld den varme bouillon ved og rør det sammen.

  3. Bring det i kog for jævn varme, dæmp varmen, læg låg på og lad det simre i 3 minutter.

  4. Hæld suppen i en foodprocessor eller blender og blend den glat. Eller pres suppen gennem en si så der ikke er klumper.

  5. Hæld suppen tilbage i gryden og rør fløde og timian i den.

  6. Hæld suppen i en stor skål. Den tildækkes og afkøles i køleskab i 3-4 timer.

  7. Hæld den kolde suppe op i 4 skåle og garner med strimlet, soltørret tomat. Serveres straks.

    Tip:
    Prøv at tilsætte 2 spsk.  tør, hvid vermouth, fx Martini, i trin 5.

 

 

Denne side er en del af http://www.chatbreak.dk
- en side med tusindvis gratis clipart og andet gratis grafik at vælge imellem