Mokka lagkage
ca. 8 personer

Ingredienser
200 g mel
2 tsk. bagepulver
4 spsk kakao
100 g sukker
2 æg
2 spsk lys sirup
1¼ dl solsikkeolie
1/2 dl mælk
Fyld
1 tsk. pulverkaffe
1 spsk kogende vand
3 dl piskefløde
2 spsk flormelis
Til pynt
50 g mørk knust chokoladespån
chokoladerør
flormelis, til at drysse over


Fremgangsmåde:

  1. Smør tre i 8 cm kageforme med let hånd.

  2. Sigt mel, bagepulver og kakao i en stor røreskål. Rør sukkeret i. Lav en fordybning i midten og hæld æg, sirup, olie og mælk i. Rør det hele sammen med en træske, til det bliver en glat masse. Fordel dejen i de tre bageforme.

  3. Bag dem i en forvarmet ovn ved 180 grader i 35~40 minutter, eller til de føles elastiske. Lad dem køle af i formene i 5 minutter, inden de lægges til afkøling på en bagerist.

  4. Opløs pulverkaffen i det kogende vand og hæld det i en skål med fløden og flormelisen. Pisk det, til det lige netop kan holde sin facon. Brug halvdelen af cremen til at lave en sandwich af de tre kagebunde. Den resterende creme smøres ovenpå og på siderne. Pres forsigtigt de knuste spåner ind i siden af kagen.

  5. Læg forsigtigt kagen over på et serveringsfad, læg chokoladerørene ovenpå. Klip nogle tynde strimler bagepapir og læg dem oven på chokoladerørene, drys forsigtigt med flormelis og fjern strimlerne. Server kagen.

 

Denne side er en del af http://www.chatbreak.dk
- en side med tusindvis gratis clipart og andet gratis grafik at vælge imellem