Vafler

Nybagte vafler med flødeskum og syltetøj er skønt både til kaffen og som dessert i stedet for pandekager.

Ingredienser
Flødevafler:
200 g. mel
2 1/4 dl. koldt vand
3 dl. pisket piskefløde
fedtstof til vaffeljernet

Tilberedningstid
Ca. 30 min i ovnen.

Ægvafler:
2 æg
1 dl. vand
1½ tsk. sukker
lidt salt
200 g. mel
100 g. smeltet smør eller margarine
2 dl. pisket piskefløde

 
Fremgangsmåde ( Flødevafler ):
  1. Pisk mel og vand til en tyk jævning. Vend den piskede fløde i.
  2. Varm jernet op og pensl det med lidt fedtstof.
  3. Hæld dejen i og bag til vaflerne er gyldne på begge sider. Hold dem varme til serveringen.

Fremgangsmåde ( Ægvafler ):

  1. Pisk æg, vand, sukker, salt og mel til en dej. Kom det afsvalede fedtstof i sammen med det piskede fløde.
  2. Bag vaflerne gyldne og sprøde.
  3. Server vaflerne med flødeskum og syltetøj.

Denne side er en del af http://www.chatbreak.dk
- en side med tusindvis gratis clipart og andet gratis grafik at vælge imellem